vad ska man med all makt till?

att ha all makt i världen men ändå vara så maktlös.
det är så jag känner, så känns mitt liv. helgen är snart slut och jag har inte åstadkommit någonting. dagarna går så snabbt de blir till veckor och veckorna blir månader ännu snabbare. snart slutar jag skolan, vad händer då? är det då allt slutar eller är det då det börjar?

att tycka synd om sig själv känns otroligt dumt men av någon anledning måste man nog få göra det. alla i min närhet verkar ha bestämt sig eller i allafall ha en aning. jag drömmer och fantiserar upp någonting som kanske aldrig blir verklighet. i
dag sa någon till mig "du måste SATSA, vad jag har hört så SKA du det". jaha men vad ska jag satsa på? det som jag tycker är roligt och hoppas på att jag är en av de som klarar sig.. eller ska jag satsa på något där jag vet att jag klarar mig men inte så mycket mer..

jag är trött på planer, jag är trött på att planera upp allting och leva varje dag precis som efter ett schemat. jag vill upptäcka något, upptäcka vem jag verkligen är. det låter som en otäck klyscha.
självklart kan jag inte vandra genom livet utan att stöta på problem men någon gång kan jag ju få glida lite, eller?

förälskad på nytt

dagen bekrivs med musik. jag la mig på sängen med datorn bredvid och satte igång spelningslistan. i två timmar låg jag och bara lyssnade. det va underbart och hur skönt som helst.
de senaste veckorna kan man sammanfatta med stress och det lär väl inte bli bättre. plus att mitt i allt detta känns det som om jag håller på att tappa bort mig själv.. det är inte lätt nu och det kommer väl kanske inte att bli lättare framöver.

men idag har jag verkligen njutit av varje ord och varje ton i låtarna. flyttade över mina gamla album till den nya datorn förra veckan och det är så härligt att minnas. jag minns tårar, skratt och lycka. alla låtarna symboliserar så mycket och jag vill tillbaka. men jag antar att det är lätt att falla tillbaka i gamla gängor och aldrig lyckas ta sig ur de, men så ska det inte bli.

"att lyssna på en ny låt är som ett kärleksmöte, man hör melodin man och den lockar en att utforska och då plötsligt hör man texten, man sätter sig in i vartenda ord och så plötsligt är man förälskad".
idag har jag blivit nyförälskad i de gamla låtarna och jag hoppas på att förälskelsen håller i sig hela våren.


RSS 2.0