julkänslor

Nu är det 13 dagar till första advent, 26 dagar till lucia och 37 dagar till julafton. Jag har börjat nedräkningen. Det kanske kan verka lite tidigt men i år vill jag ha jul mer en någonsin. Luciasångerna har sjungits i över en månad och i fredes åt jag årets första julbord. Det var jul/schalgershow på yllan och jag hade en fribiljett. Trevligt sällskap, god mat och underbar musik. Igår var det luciaträning på ryttarföreningen och eftersom jag vill sjunga överallt sjunger jag även där... När jag kom hem lyssnade jag in mig på lite jullåtar som ska sjungas och nu är jag fast. Just nu spelar mamma Carolas julskiva och det är underbart, julen är den tiden då man kan sätta sig ner och njuta av en Carola skiva. HÄRLIGT!
Känns som om denna julen kan bli en av de bästa, hur som helst så längtar jag efter den och därför börjar min jul här och nu..


Nej tack...

Jag har bestämt mig, jag tackade nej. Jag tackade nej till lägenheten, till chansen att bo själv. Jag eller jag ska säga vi bestämde att jag ska flytta med till det nya huset. Det betyder att jag kommer bo 2 mil ifrån stan och skolan, åka buss 40min om dagen och bo i en trist håla som jag trodde att jag hade lämnat för alltid. Trist kan man tycka men jag väljer att se det så här; jag kommer att bo ute på landet där man kan gå ut i skogen när man vill, jag kommer kunna ägna 40min mer av min tid tillsammans med min bästa vän på bussen och även lyckas att plugga lite mer och genom att flytta till denna trista håla kommer jag ha mycket närmre till den by där mina två bästa vänner bor. 
Jag har även hittat fler fördelar och jag tror att jag har gjort rätt val. Visserligen hade det varit supermysigt med en egen lägenhet med tända ljus och en mysigt bra film. Men jag väljer att stanna hemma, vara barn en liten stund till för det finns allt för många saker som gör att man måste växa upp alldeles för snabbt ändå.


RSS 2.0